Het Blauwe Hart op Facebook    Het Blauwe Hart op Twitter

vismigratierivier klein

Tot en met 14 juni 2016 liggen het Provinciaal Inpassingsplan Vismigratierivier (PIP), verleende vergunning Natuurbeschermingswet Vismigratierivier (Nbw-vergunning) en verleende ontheffing Flora- en faunawet Vismigratierivier (Ffw-ontheffing ) ter inzage. Tot die datum kan beroep worden ingesteld door belangheb¬benden die al eerder tijdig een zienswijze op de stukken hebben ingediend.

Lees meer...

Geslaagde Wereldvismigratiedag klein

Zaterdag 21 mei was de Wereldvismigratiedag. Door de aanleg van dammen en dijken kunnen trekvissen niet van zout- naar zoetwater zwemmen. Onder het motto ‘De Afsluitdijk open voor vis’ organiseerden Rijkswaterstaat, De Nieuwe Afsluitdijk en de initiatiefnemers van de Vismigratierivier samen diverse activiteiten.

Lees meer...

Logo blije vis klein

Zaterdag 21 mei is het Wereldvismigratiedag. Landen in de hele wereld schenken op deze dag extra aandacht aan vismigratie, de jaarlijkse trek van bepaalde vissoorten. In Nederland gebeurt dat onder meer door lancering van een nieuwe website: www.blijevis.nl. De site wordt dé plek om meer te weten te komen over vis en vismigratie. Bezoekers van de website kunnen zich aanmelden als Vriend van de Blije Vis. Je wordt daarmee opgenomen in de school van Blije Vissen, waarvoor ook offline allerlei activiteiten zullen worden georganiseerd. Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart is één van de initiatiefnemers van de Vismigratierivier in de Afsluitdijk.

Lees meer...

Viskotter. Afbeelding Beeldbank RWS klein thumb

De visstand in het IJsselmeer is dramatisch slecht. De beheersmaatregelen die de jarenlange neergang hadden moeten doen keren, hebben niet het gewenste effect gehad. Staatssecretaris Van Dam geeft de beroepsvisserij echter toch nog een laatste kans om duurzaam te gaan vissen, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees meer...

NVWA bijgesneden klein

Bijna 10 kilometer aan staande netten en 134 fuiken. Dat is de vangst van anderhalf jaar intensievere controle op de naleving van de regels door de schubvisserij op het Markermeer en IJsselmeer. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) desgevraagd. Acht visserijbedrijven hebben een proces-verbaal gekregen. Alle netten zijn in beslag genomen. Van een groot deel van de netten is de eigenaar onbekend.

Lees meer...

Agenda van het Blauwe Hart

Nieuwsbrief

In onze meest recente nieuwsbrief onder meer:

Blijf op de hoogte van al het nieuws in en rond het IJsselmeergebied, het Blauwe Hart van Nederland.
Lees hier de allerlaatste nieuwsbrief. 

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom het Blauwe Hart. Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Onze verhalen

“Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck)

“Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck) “Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck)
De afgelopen jaren maakten wij onze reisjes rond de Zuiderzee aan boord van de Aladdin samen met onze ‘gestoffeerde huisgenoot’: onze hond Mika.
Lees meer...

Storm

Storm Storm
Ik weet niet hoe het u is vergaan, maar wij hebben de afgelopen tijd veel harde wind gehad op het IJsselmeer. Geen weer voor watjes om het maar eens modern te zeggen. Waait het eens lekker is het weer...
Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4