Het Blauwe Hart op Facebook    Het Blauwe Hart op Twitter

 

Toppers onderweg Michaël Abts 2

Fogol en Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart organiseren ook in 2017 een excursie. Op 11 maart 2017 kunt u weer genieten van een prachtige vaartocht met de MS Friesland op zoek naar allerlei vogelsoorten.

Oevers verbinden met voor- en achteroevers in het blauwe hart

Er is veel te doen tijdens de excursie.  Jan Marbus van de KNNV vertelt vogels en de omgeving. Er zijn echter ook meer deskundige vogelkenners aanwezig die je op de vogels kunnen wijzen. Er zijn 2 lezingen: Mennobart van Eerden RWS vertelt over de ecologie van het IJsselmeergebied als Blauwe Hart van Nederland en Roel Doef RWS vertelt over zijn achteroeverprojecten. Verder zijn er diverse pitches en geeft Ruud Cuperus (RWS) uitleg over de Natura 2000 beheerplannen.

De Kreupel

Het vogeleiland de Kreupel is rust- en broedgebied voor watervogels. Op het eiland bevindt zich ’s zomers de grootste visdief- en kokmeeuwkolonie van Nederland en een grote grondbroedende kolonie aalscholvers. De aalscholvers zijn tijdens de vaartocht al volop aan het broeden waarbij de vogels in hun prachtkleed zijn met witte koppen en witte dijvlekken.
De natuurwaarden van het IJsselmeer blijven niet zomaar behouden. Uitbreidingen van windparken, recreatie, de opwarming van het water en de veranderingen in de voedselsituatie zijn daarbij niet gunstig. Het is daarom een spannende tijd waarbij nog steeds veel vogels in het gebied voorkomen.

 

Informatie:

Zaterdag 11 maart, 10:30 - 15:30 uur

Enkhuizen

Kosten: € 23,- p.p.

Kijk hier voor meer informatie.

Agenda van het Blauwe Hart

Nieuwsbrief

In onze meest recente nieuwsbrief onder meer:

Blijf op de hoogte van al het nieuws in en rond het IJsselmeergebied, het Blauwe Hart van Nederland.
Lees hier de allerlaatste nieuwsbrief. 

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom het Blauwe Hart. Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Onze verhalen

“Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck)

“Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck) “Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck)
De afgelopen jaren maakten wij onze reisjes rond de Zuiderzee aan boord van de Aladdin samen met onze ‘gestoffeerde huisgenoot’: onze hond Mika.
Lees meer...

Storm

Storm Storm
Ik weet niet hoe het u is vergaan, maar wij hebben de afgelopen tijd veel harde wind gehad op het IJsselmeer. Geen weer voor watjes om het maar eens modern te zeggen. Waait het eens lekker is het weer...
Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4