Het Blauwe Hart op Facebook    Het Blauwe Hart op Twitter

Marker Wadden

Je stem voor de Tweede Kamerverkiezingen uitbrengen op een onbewoond eiland? Dat kan op Marker Wadden!

Unieke kans

Marker Wadden is een nieuw stukje Nederland in het Markermeer, een natuurparadijs in wording voor mens en dier. Vorig jaar kwam het eerste land boven water.

In maart gaat de aanleg verder. De mensen die hier dan dag- en nacht werken, hoeven niet naar het vaste land om te stemmen. Ook inwoners van Lelystad en mensen van buiten krijgen de kans om hier hun stem uit te brengen. Een unieke kans om een bezoekje te brengen aan het eiland dat normaal gesproken nog niet toegankelijk is. Het maken van een korte wandeling is mogelijk.

Met de boot

Het stembureau Marker Wadden is geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Tussen 10:00 en 18:00 uur varen er vanuit (de Bataviahaven in) Lelystad regelmatig passagiersboten op en neer. Informatie over het vaarschema staat binnenkort op de website van de gemeente Lelystad.

Inwoners van buiten deze gemeente moeten op tijd een speciale kiezerspas aanvragen om te kunnen stemmen in een andere gemeente. Op de kiezerspas die stemgerechtigden binnenkort thuis ontvangen, staat hoe zo’n kiezerspas kan worden aangevraagd.

Agenda van het Blauwe Hart

Nieuwsbrief

In onze meest recente nieuwsbrief onder meer:

Blijf op de hoogte van al het nieuws in en rond het IJsselmeergebied, het Blauwe Hart van Nederland.
Lees hier de allerlaatste nieuwsbrief. 

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom het Blauwe Hart. Meld je hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Onze verhalen

“Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck)

“Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck) “Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck)
De afgelopen jaren maakten wij onze reisjes rond de Zuiderzee aan boord van de Aladdin samen met onze ‘gestoffeerde huisgenoot’: onze hond Mika.
Lees meer...

Storm

Storm Storm
Ik weet niet hoe het u is vergaan, maar wij hebben de afgelopen tijd veel harde wind gehad op het IJsselmeer. Geen weer voor watjes om het maar eens modern te zeggen. Waait het eens lekker is het weer...
Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4