Het Blauwe Hart op Facebook    Het Blauwe Hart op Twitter

“Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck)

mika11 113 klein

De afgelopen jaren maakten wij onze reisjes rond de Zuiderzee aan boord van de Aladdin samen met onze ‘gestoffeerde huisgenoot’: onze hond Mika.

Lees meer: “Travels with Mika” (vrij naar John Steinbeck)

Storm

ijsselmeer met gifwolk kees schouten klein

Ik weet niet hoe het u is vergaan, maar wij hebben de afgelopen tijd veel harde wind gehad op het IJsselmeer. Geen weer voor watjes om het maar eens modern te zeggen. Waait het eens lekker is het weer niet goed. Prima weer om eens alles lekker uit de kast te halen inclusief de "primatour", want wind brengt ook golven en daar kunnen niet alle bemanningsleden tegen op de Aladdin. Op bijgaande foto varen wij van Medemblik naar Hindelopen met nog een matig halverwindje 5. Niks aan de hand, maar wat zien we daar aan de horizon?

Lees meer: Storm

Moeizaam broedseizoen op De Kreupel

Visdief  6- Joke Huijser-Spekken klein

Leon Kelder, boswachter bij Staatsbosbeheer, vaart regelmatig naar vogeleiland De Kreupel om te zien hoe het de vogelpopulaties vergaat. De meeuwen hebben dit jaar weinig jongen. Een tekort aan insecten is waarschijnlijk de oorzaak. Ook de visdieven hebben een stroeve start van het broedseizoen. 

Lees meer: Moeizaam broedseizoen op De Kreupel

Hoe gevaarlijk is het in het Blauwe Hart?

Boot 15-04-2011 Richard de Rooij klein

Kees Schouten zeilde als kind al met familieleden op het IJsselmeer. Toen was er nog een groot gat in de Houribdijk en ze zeilden van Hoorn naar Stavoren. Inmiddels heeft hij met zijn gezin al ruim 20 jaar zeiljacht de Aladdin in de Grashaven in Hoorn. Kees is al zeer lang lid van de IJsselmeervereniging en sinds 2009 in het bestuur van de IJsselmeervereniging verantwoordelijk voor de communicatie. Binnen het samenwerkingsverband Het Blauwe Hart praat hij af en toe mee over de p.r.
Op onze website vertelt hij regelmatig over zijn belevenissen op, in en over het Blauwe Hart. Hoe gevaarlijk is het er?

Lees meer: Hoe gevaarlijk is het in het Blauwe Hart?

Geboortegolf op vogeleiland De Kreupel

leon kelder klein

Leon Kelder, boswachter bij Staatsbosbeheer, vaart regelmatig naar vogeleiland De Kreupel om te zien hoe het de vogelpopulaties vergaat. Hij rapporteert in deze nieuwsbrief regelmatig over de tussenstanden. Op dit moment is het op De Kreupel een drukte van jewelste. Op tienduizenden nesten worden kuikens grootgebracht. De ene soort heeft daarbij meer succes dan de andere.

Lees meer: Geboortegolf op vogeleiland De Kreupel

Pagina 1 van 2

Agenda van het Blauwe Hart

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

* Verplicht invullen