Het Blauwe Hart op Facebook    Het Blauwe Hart op Twitter

Zwemevent rond Pampus

Aankondiging zwemevent 2016 zonder tekstRond Forteiland Pampus vindt op 28 augustus voor de vijfde keer het Blauwe Hart-zwemevent plaats. Recreatie- en wedstrijdzwemmers kunnen meedoen aan deze unieke openwatertocht in het Markermeer: een fantastische belevenis in het Blauwe Hart van Nederland. Dit jaar is er de mogelijkheid te trainen voor het zwemmen in open water. De zwemcoaches van Swimfantastic bieden drie speciale trainingen aan waardoor je nog beter bent voorbereid op de omstandigheden.

Iedereen die kan zwemmen, kan meedoen. Jong (vanaf 12 jaar) en oud, wedstrijdzwemmer of recreant: er is voor iedereen een afstand die in eigen tempo kan worden afgelegd. Een rondje om het eiland is 900 meter. De recreatieve zwemmer kan kiezen voor één of twee ronden, de wedstrijd gaat over drie ronden. Beleef de weidse natuur van het IJsselmeergebied en zwem mee in het meest uitgestrekte landschap van Nederland!

Het Blauwe Hart
Het zwemevent wordt georganiseerd door Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart in samenwerking met forteiland Pampus. Wij zetten ons in voor een gezond en vitaal IJsselmeergebied, het grootste zoetwatermeer van West-Europa. De bijzondere kwaliteiten van het IJsselmeergebied, waar vissen en vogels goed kunnen leven en je de open horizon nog echt kan beleven, zijn van groot belang voor Nederland.

Deelname
Deelname aan de zwemtocht kost 30 euro. Dat is inclusief een retourtje met de boot naar Pampus. Met een deel van dit inschrijfgeld gekostigen wij het zwemevent. Met het andere deel steun je het werk van Het Blauwe Hart.

Extra donatie
Dit jaar geven wij de mogelijkheid om extra te doneren. Deze donatie schenken wij aan Harm van der Geest, aquatisch ecoloog bij het UvA-Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica. Er is geld nodig voor een nieuw onderzoeksschip, welke nodig is voor ecologisch onderzoek in het Markermeer. Voor meer informatie en een interview met Harm van der geest kun je hier terecht.

Barbecue
Na afloop kun je nagenieten tijdens een barbecue. Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je na afloop blijft barbecueën. Deelname kost 12,75 euro.

Aanmelden
Meld je aan met het inschrijfformulier.

 

Zwemevent Pampus: het programma
09:30 uur: vertrek van de speciale zwemmersboot uit Muiden naar Pampus

10:30 uur: start Prestatietocht (900 of 1.800 meter)

10.30 uur: vertrek van de tweede boot uit Muiden naar Pampus

Rond 11.45 uur start Zwemwedstrijd (2.700 meter)

13.30 uur: Barbecue

De week voor de zwemtocht krijgen alle deelnemers een uitgebreide e-mail met alle noodzakelijk informatie over de tijden, parkeren etc.